familjensnyahus.blogg.se

Bloggen är för er som går i tankar att bygga nytt och för er som känner oss och vill ha en allmän uppdatering av läget.

Efter Sprängning

Publicerad 2015-11-21 13:23:29 i Allmänt, tomt,

Sådär, det verkar ju bli bra. Jämnt och fint blev det där grunden skall gjutas senare. Vid första anblicken såg det ut som dom hade sprängt för mycket men när man väl stod uppe på berget så var det helt ok. Nu börjar vi få en bättre känsla hur det kommer bli då huset är på plats.
 

Tekniskt samråd

Publicerad 2015-11-11 20:35:20 i Allmänt,

Idag var vi tillsammans med KA (Kontrollansvarig) på kommunen för genomgång. Vi fick insyn i alla de otaliga punkter som skall följas och dokumenteras. Tur att man har en KA som det mesta av jobbet ligger på när det gäller just insamling av dokumentation och handlingar. Dock har man som byggherre det yttersta ansvaret för att tex alla egenkontroller görs i alla moment och att byggplatsen/arbetsmiljön följer de regler som finns.

Vi fick även med oss bra saker att tänka på eller ta upp med hustillverkaren. Mötet var riktigt positivt och vi får nu möjlighet att fortsätta markarbetena med sprängning och gjutning härnäst. 

Har väl ingen riktigt bra bild som illustrerar dagen så ni får hålla till godo med en från lägenheten som vi numera bor i som visar närmsta grannen. Grannarna skall man hålla sig väl med sägs det. 😇

Kontrollerat kaos!

Publicerad 2015-11-10 16:47:50 i Allmänt,

På mindre än ett dygn har markfirman vänt opp och ned på hela tomten. Vilken effektivitet! De har skrapat berget där plattan skall gjutas, tagit ned träd som skall bort samt börjat plana ut där vi önskat att göra så. Snart smäller det i berget för vi måste spränga bort en klack samt för rörgraven.Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela