familjensnyahus.blogg.se

Bloggen är för er som går i tankar att bygga nytt och för er som känner oss och vill ha en allmän uppdatering av läget.

Snart dags att gjuta!

Publicerad 2015-12-12 12:36:20 i tomt,

Under veckan som gått har kommunen anslutit för VA/ och avlopp. Bra att göra det innan året är slut eftersom kommunens priser för detta går upp mycket efter nyår.

Formen att gjuta plattan i är nu levererad och utlagd. Ser ut som det mesta är klart och att vi till nästa vecka borde ha grunden som skall bära vårt hus. Huset levereras sannolikt efter jul och nyårshelgen. Lika väl det kanske, då vi inte vill ha snickare som går på ledigt utan att huset har blivit tätt.

Tips på bra sida vi följer:
www.byggahus.se

Uppdatering mark

Publicerad 2015-12-03 23:07:51 i Allmänt,

I tisdags hade vi en genomgång på tomten i och med att det första markteamet nu är klara med all förberedelse inför gjutning av grunden. Allt har funkat jättebra och killarna har verkligen varit duktiga! Än så länge har vi verkligen haft turen med oss när det gäller vädret. Torrt och varmt gör att marken är lättarbetad.

Nu har vi börjat med anslutning av VA. Prioritet 1 just nu då avgifterna höjs med ca 20% till nästa år. Då vi har uppgrävt intill gatan, ville även bredbandskillarna dit och dra igenom i avsedda rör. På det viset slipper dom gräva upp igen för att komma åt. Nästa vecka levereras formen till grunden.

Här är förberett för plattan:

Här är byggväg i mitten av tomten. Den skall bort sen eftersom gräsmattan skall vara här. Jorden på sidorna är normal nivå (så man kan se tydligt att dom har schaktat ur för vägen).Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela