familjensnyahus.blogg.se

Bloggen är för er som går i tankar att bygga nytt och för er som känner oss och vill ha en allmän uppdatering av läget.

Tekniskt samrådsmöte

Publicerad 2015-10-29 22:46:52 i Allmänt,

Nu har vi lyckats få fatt på vår handläggare på kommunen. Den 11/11 har vi fått tid för samråd. Innan dess kan inte grunden påbörjas om jag förstått rätt. Lär sannolikt betyda att husleveransen som var tänkt till veckan därpå kommer att skjutas på. Markbeskedet har vi fått så det är nog dagar bort från att markentreprenören sätter skopan i jord. Firman som sköter grovutsättningen är på intågande också. Tills dess en bild på Sophies bidrag i markarbetet.Huset

Publicerad 2015-10-21 22:10:05 i Allmänt,

Huset (totalentreprenad) vi har valt kommer från LB-Hus och vi har utgått från ett optimal 179 som vi gjort om lite. Utvändigt har vi satt till en balkong på husets baksida som ligger i östläge (morgonsol) samt att den Amerika-inspirerade verandan fick vi varken plats med eller ville ha. Vi kommer istället ha en mindre och centrerad lösning som inte tar upp så stor plats.

Invändigt har vi mest gjort en massa tillval men även klämt in en bastu i anslutning till badrummet på övervåningen.


Byggstartsmöte

Publicerad 2015-10-21 21:56:31 i Allmänt,

Idag var det en hektisk dag som till slut gick som vi ville. Dagen började med ett byggstartsmöte och i samband med det fick vi reda på av vår KA att handläggaren på kommun blivit sjuk så det skulle då inneburit att vårt planerade och efterföljande samrådsmöte med det önskade markstartsbeskedet inte blev av. Efter lite samtal av vår KA till kommunen så var startbeskedet fixat ändå. Resten tar vi sen. Byggstartsmötet gick bra, inga konstigheter och vi fick mest skriva noteringar och kom ihåg för kommande steg i processen. Nu är det så gott som bara att sätta spaden i jorden och det är verkligen dags. Huset levereras preliminärt v47! Innan dess hoppas vi på att få komma till fabriken för att titta på när vårt hus blir byggt. Det ser vi fram emot!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela